Domotica

Smart Solutions

Smart Solutions bieden volop kansen voor de installatiebranche. De groeiende behoefte aan energiebesparing, comfort en veiligheid in de woning, aan zorg op afstand en aan langer zelfstandig wonen zijn enkele voorbeelden van kansen waar de installatiebranche op kan inspringen met het aanbieden van Smart Solutions.

Wat zijn Smart Solutions?

Smart Solutions zijn systemen, producten of diensten die hun omgeving analyseren om vervolgens op basis van de verkregen gegevens zelf beslissingen te nemen op een voorspellende of adaptieve manier. Hierdoor kunnen er slimme acties worden uitgevoerd zoals op een zonnige dag de verwarming uit te zetten en zonwering in te schakelen. Ook op afstand bedienbare systemen en producten via smartphone of tablet rekenen we hieronder. Smart Solutions worden gebruikt in diverse sectoren, van de zorg tot entertainment, van energiebesparing tot besturing, van educatie tot woondiensten. Smart Solutions kunnen verdeeld worden in Smart Home, Smart Building en Smart Industry. Op deze themapagina gaan we verder in op Smart Home.

Smart Home

Smart Solutions in de residentiële omgeving, wordt Smart Home genoemd. Het omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners. Andere benamingen zijn ‘domotica’, ‘huisautomatisering’, ‘home automation’ en ‘the connected home’.

Smart Home

Smart Home Toepassingen

De toepassingen voor Smart Home zijn vrijwel onbegrensd. Een ‘alles aan/uit’-schakelaar die de verlichting dooft, en ook meteen het gasfornuis en de stopcontacten afsluit. Een detector naast het bed, waarmee ’s nachts een deel van de verlichting aangaat als de bewoner het toilet bezoekt. Verlichting die op het zonlicht en/of beweging reageert. Aanraakvrije kranen die openen bij nabijheid van handen en sluiten bij wegtrekken ervan. Temperatuursensors die de verwarming en/of airconditioning bedienen al naargelang het uur van de dag en de aanwezigheid van personen. De verwarming op afstand aanzetten via een smartphone (de slimme thermostaat). En zo zijn er nog veel meer toepassingen op te noemen.

Wij behandelen op deze themapagina de volgende toepassingsgebieden:

Verlichting

Beveiliging

Klimaat

Sanitair

Audio

Datacommunicatie

Smart Home Protocollen & Systemen

Wie nu een slimme thermostaat koopt, schaft later waarschijnlijk een alarmsysteem en camera van dezelfde leverancier aan. Niet persé omdat het merk bevalt, maar omdat niet alle systemen vlekkeloos samengaan. Daarom is het goed om bij verkoop van een systeem rekening te houden met uitbreidingsmogelijkheden en de toekomstwensen van de klant. De protocollen en systemen die wij op deze themapagina behandelen zijn:

• KNX
• eNet
• Funk
• Busch-free@home
• Niko Home Control
• KlikAanKlikUit
• Eaton xComfort

Bekijk alle protocollen & systemen

Smart Tools, Links en Trainingen

Wij helpen u graag in te spelen op deze groeiende markt door middel van uitgebreide informatie, handige tools en interessante links. Daarnaast biedt Elektro Daniels ook diverse trainingen en opleidingen op het gebied van Smart Solutions, maar ook in samenwerking met leveranciers en andere opleidingsinstituten. Deze vindt u op de pagina Smart Trainingen.

Lees meer over:

DOMOTICA AANSLUITEN

Dankzij alle technologieën, is er steeds meer mogelijk op het gebied van domotica

Het gebruik van elektronica ten dienste van de automatisering van zaken in een ruimte wordt ook wel domotica genoemd. Domotica kan op verschillende manieren toegepast worden. U kunt bijvoorbeeld het badwater laten lopen via de smartphone vanuit de auto, op afstand de temperatuur van de sauna regelen of alvast de oven voorprogrammeren.Handig toch?

DOMOTICA 

Wat zijn domotica?

Diensten, systemen of producten die hun omgeving analyseren om vervolgens op basis van de verkregen gegevens zelf beslissingen te nemen, worden ook wel domotica genoemd. Hierdoor kunnen er slimme acties worden uitgevoerd. Denk aan het automatisch uitschakelen van de verwarming of op een zonnige dag de zonwering naar beneden laten gaan. Het kan allemaal via een tablet of smartphone, die u op afstand bedient.

TOEPASSINGEN VAN DOMOTICA

Domotica omvat alle infrastructuren en apparaten in en rond woningen die elektronische informatie gebruiken voor het programmeren, meten en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.

De toepassingen voor Domotica zijn vrijwel onbegrensd:

  • Via een smartphone de verwarming op afstand aanzetten (de slimme thermostaat).
  • Verlichting die op het zonlicht en/of beweging reageert.
  • Een detector naast het bed, waarmee ’s nachts een deel van de verlichting aangaat als de bewoner het toilet bezoekt.
  • Temperatuursensors die de verwarming en/of airconditioning bedienen al naargelang het uur van de dag en de aanwezigheid van personen.
  • Aanraakvrije kranen die openen bij de nabijheid van handen en sluiten bij wegtrekken ervan.
  • Een ‘alles aan/uit’-schakelaar die de verlichting dooft, en ook het gasfornuis en de stopcontacten afsluit..

KIES HET JUISTE DOMOTICA SYSTEEM

Wie nu een slimme thermostaat koopt, doet er verstandig aan om later een alarmsysteem en camera van dezelfde leverancier aan te schaffen.

Dit omdat niet alle systemen zonder problemen samengaan. Daarom is het goed om bij de aankoop van een systeem rekening te houden met uitbreidingsmogelijkheden en de toekomstwensen. Elektro Daniels helpt u graag verder op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.